07-12-09

06/12/2009 TT Stramproy (NL)


We waren op de valreep nog van gedacht veranderd, normaal gingen we naar Lommel. Omdat de Nederlandse TT ons aangeraden werd door onze fietsenmaker Rudi en omdat Lommel maar liefst 6 keer op de Fietspromo-kalender voorkomt leek ons dit de beste keuze. Dus snel Erik en Roger verwittigen, de eerste stemde onmiddellijk in terwijl Roger nog met teveel pijn (in de week met zijn 'baanjanetteLachenfiets' gevallen) moest forfait geven.

We hebben er gene spijt van, 't was een leuke tocht (we hebben de 50km gedaan) met af en toe wat kleine technische stukjes en een mini terrilleke om de zaak compleet te maken.

Erik wilde de TT nog wat technischer maken door plat te vallen met zijn tubeless banden. Goed dat hij niet alleen was, de binnenband die hij bij zich had paste niet door een verkeerde soupappe!

De bevoorrading was vrij laat (ik dacht pas na zo'n 32km) maar wel in orde met onder andere lekker krentebrood en bouillonsoep.

Bij de laatste 15 km was er nog een splitsing waar we de 'zwaar' kant kozen (Bart eigenlijk), we verwachtten steile klimmetjes en technische stukjes, het bleek dus te gaan over een super slijkerige oever langsheen een riviertje dat Nederland van België scheidt. Hier moesten we zo baggeren om erdoor te komen dat het bordje 'zwaar' niks overdreven was. Dat verklaarde voor een groot stuk ook waarom onze bikes serieus naar modder roken (volgens BartLachen) en dat Nederland wat lichter en Belgie wat zwaarder geworden is sinds zondag.

Na de TT nog deelgenomen aan een gratis tombola waar een mtb de hoofdprijs was. Niks gewonnen maar ondertussen toch genoten van een paar lekkere Belgische Grimbergen!

De foto's:

DSCF0137

DSCF0139

DSCF0141

DSCF0142

DSCF0145

DSCF0146

DSCF0147

DSCF0150

21:22 Gepost door 4UMBikers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.